Tuesday 7 June 2016

Place De La Concorde

There are quite a number of public squares in Paris, but one of them stands out. Place de la Concorde is located in the eight arrondissement of the city to the east of Champs-Élysées, an area where plenty of locals and tourists visit as well. If you’re searching for what to do in Paris, this square is a must-visit. It is actually the largest public square in the French capital with a total area of 8.64 hectares or 21.3 acres. It is a perfect place to go for a walk, breathe in fresh air, look at passers-by and take photos touristtube.com.

Concorde Paris has a rich history dating back to the 1700’s when it was designed by Ange-Jacques Gabriel. If you look at Place de la Concorde from above, you will see its magnificence wrapped in an octagon shape. To its east is the Tuileries Garden, another famous tourist attraction. Other notable attractions that you can visit when looking for what to do in Paris just close to the Concorde are the Rue Royal, two stone buildings that surround it—the French Naval Ministry and the Hotel de Crillon, the Seine River. The Pont de la Concorde, a historical bridge built also in the 1700’s crosses the River Seine which takes you to the French National Assembly at the Palais Bourbon.

The Obelisk is the main highlight of the Place de la Concorde. It stands tall in the middle of the square and looks amazingly beautiful especially at night. It was a gift from the Egyptian government to France in 1829. It was King Louis Philippe who ordered to place it in the center of the Concorde Paris. This 75-foot obelisk is a star among tourists, and you shouldn’t miss out taking photos on this spot touristtube.com.

More highlights of the Place de la Concorde are its fountains and statues. In fact, there is a statue placed on each corner of the square, which represents cities of France—Strasbourg, Rouen, Nantes, Lyon, Lille, Marseille, Bordeaux and Brest. These were initially placed in the square by Jacob Ignaz Hittorf in 1836. It was Hittorf as well who designed the two fountains in Concorde Paris.

These two monumental fountains at the Place de la Concorde are also known as the Fontaines de la Concorde. These are the Fountain of River Commerce and Navigation and the Fountain of Maritime Navigation. If you take photos at a specific angle, you can get a backdrop of the magnificent historical building in the background and in some angles, especially during day time, you can get a backdrop of the Eiffel Tower in the distance touristtube.com.

If you are searching for what to do in Paris, the Place de la Concorde is a must-visit. Wear comfy shoes and have enough batteries and memory on your camera as you will definitely have a grand time in this location.
Contact Us:

8 comments:

  1. düzeyli sohbet odalari yeri etmek basit mı öyle yerler varmı kaldımi diyenler olacaktır son zamanlarda Mobil Gabile sohbet odalari yerlerini sohbet odalari, emelli değilde kötü kullanım emeli ile kullanan birçok kullanıcıları var ve bilemezsiniz bu insan emeli sohbet odalari mi farklı birşey mi sebep yazışarak şahsınızı ifade ediyorsun

    ReplyDelete
  2. Gabile Mobil birlikte oldukları dayanıklı bölgeleri seçmektedirler buna misal Google de aratıp ilk çıkan sayfaya sağlamak yapıyorlar Sosyete chat chat Sitesi Olan m da bu sosyete sitelerinden bir tanesidir ve daima öle kalacaktır, Sizlerde Ayıra sohbeti zevk verici Devasa adlar ile chat etmek sohbet etmek istemez misiniz o talihi sizlere bizler,

    ReplyDelete
  3. Bunun adına elimizden geldiği kadar daha samimi daha seviyeli tek mobil sohbet ortamı yapmaya çalışmaktayız.Hepimiz El ele verdiğimiz sürece tek aile sıcaklığında mobil sohbet edebileceğimiz sevgi dolu tek ortamı hep birlikte sağlayacağız. Gabile Chat siteleri olarak bizler sadece kurucuyuz sitelerimize gelen ziyaretçilerimiz olmadan zaten bizler tek yerlere gelemeyiz sizlerin katkıları ile ilk günlerimize mukayese et bu gün kez güzel yerlerdeyiz ve çok sayıda ziyaretçilerimiz yer almaktadır.

    ReplyDelete
  4. üye olmadan sizlerde Okey Siteleri ile güzel zamanlar geçirin.

    ReplyDelete
  5. Son zamanlarda birçok azanın yer aldığı okey salonlarında her vakit yerine düzeyli ve keyifli vakitler geçirmek yerine Sanal Okey sitemize sağlamak yaparak , akıllı telefonlarınız ile kolay ve süratli tek şeklinde sağlamak yaparak güzel ve kalifiye vakitler geçirebilirsiniz. Son zamanlarda sohbet ücretsiz ortamında sarfedilen fiyatsız okey sitelerine mensup olarak parasız şeklinde arkadaşlarınız ve yeni kullanıcılar ile güzel vakitler geçirebilirsiniz. Sanal Okey Her vakit yerine azalık sistemi ile sağlamak yapabilir.

    ReplyDelete
  6. Böylece site idaresi ile ilgili deneyim kazanırken tek yandan da sevdiğiniz okey oyunu ile daima iç içe olmanız gerçekleşebilmektedir. Yönetici alabilmek yerine şu andaki aktif idare ekibimize başvurularını göndermeniz gerekmektedir. SanalOkey odaları bütün 7/24 kullanıma açıktır. Böylelikle her vakitte okey oynayabilmek avantajını elde edebileceksiniz. Okey Salonları Mensup sayımızın çok olması vasıtası ile odalarda yoğunluk kullanıcıları değişimleri ile sürekli şeklinde kendisini belirlenmiş etmektedir. Bilhassa okey mobil sohbet etmeyi seven tek şahıs iseniz sitemiz vasıtası ile değişik şahıslar ile de tanışabilirsiniz.

    ReplyDelete
  7. Merhaba Dostlar corona virüs sebebinden Türkiye’de ve Avrupa da aut çıkma yasağı olmasından kaynaklı Evde kalan insanların can sıkıntısına karşı dönemin geçmediği yerde okey oyun oynama salonumuzda okey oynayarak vaktin sebep geçtiğinizi anlamayacaksınız hem okey oyna hem sohbet ederek evlerinizde Canlı Okey Salonları sitemizde okey oynayarak vakit geçire bilirsiniz. Okey oyun oynarken salonumuzda eşli yada iki kişilik okey oynayarak eğlenceli vakitler geçire bilirsiniz.

    ReplyDelete
  8. Okey oynamak yerine, derhal oyna düğmesine tıklayarak para ödemeden İstanbul okey salonumuza sağlamak yapılabilir ve dostlarınızı çağrı ederek birlikte okey oynayarak eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. ey denildiği vakit tek birçoğumuzun aklına, Bedava Okey arkadaşlarımız ile tek araya gelerek kafelerde yada kahvelerde oynadığımız okey oyunu gelmektedir. Türk halkının en sevdiği oyunlar arasında bulunan okey oyunu bundan sonra ilerleyen teknolojimiz eşliğinde internetten de oynanabilmektedir.

    ReplyDelete